De Centaur zeilboot

De Centaur zeilboot staat al meer dan 50 jaar aan de top in het segment open zeilboten tot 7 meter. Het door water en wind bepaalde en daardoor tijdloze ontwerp van de Centaur zeilboot en de grenzeloze sportiviteit kenmerken deze stijlvolle zeilboot.

Nieuwe uitvoeringen en innovaties maken verwende zeilers enthousiast

De Centaur zeilboot staat al meer dan 50 jaar aan de top in het segment open zeilboten tot 7 meter. Het door water en wind bepaalde en daardoor tijdloze ontwerp van de Centaur zeilboot en de grenzeloze sportiviteit kenmerken deze stijlvolle zeilboot.

Zaadnoordijk Yachtbuilders, grondlegger van de Centaur zeilboot

De beauty van de gerenommeerde jachtwerf Zaadnoordijk in Heerenveen (C-yachts, Compromis) heeft in de afgelopen jaren haar toppositie versterkt door talrijke verbeteringen aan te brengen en nieuwe uitvoeringen en accessoires te ontwikkelen aan de Centaur zeilboot. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met de zeilsportspecialist Sailing Point in Terherne, Europa’s grootste Centaur-center.

Een overview van de Centaur zeilboot

De Centaur zeilboot is met zijn lengte van 6,20 m, breedte van 2 m, een diepgang van 85 cm, een cruising grootzeil van 12,3 m2 en een rolgenua van 6,4 m2 uitermate geschikt voor gebruik op binnenwateren. De bakermat is de Nederlandse watersportprovincie Friesland met haar omvangrijke merengebied en kanalenstelsel waarin de Centaur zeilboot zichzelf goed kan profileren.

De kuip van de Centaur zeilboot biedt plaats aan vier volwassen personen, maar de boot is heel goed alleen te zeilen. De Centaur zeilboot is koersvast, uitzonderlijk goed te manoeuvreren, onzinkbaar, onkenterbaar (mits de zelflozers openstaan bij de RP versie) en onderhoudsarm.

In 1999 werden in het kader van de optimalisering van het zeilgenot van de Centaur zeilboot werd de romp- en dekmal vernieuwd, de V-vorm van de steven verbeterd, een nieuw balansroer ontwikkeld en de geprofileerde kiel iets naar voren geplaatst. Dit resulteerde in een sterk verbeterde stabiliteit, minder buiswater en meer snelheid van de Centaur zeilboot. De Centaur zeilboot kan worden voorzien van diverse zeilen, een lichte buitenboordmotor of een onder de boot geplaatste high-tech-elektromotor. De Centaur zeilboot vraagt weinig onderhoud; de vol-kunststof-uitvoering is zelfs onderhoudsvrij.

Het optie- en accessoires programma van de Centaur zeilboot is recentelijk aanzienlijk uitgebreid. De nieuwste opties van de Centaur zeilboot zijn een fraai gelijnde voorstevenbeschermer van rubber en een intelligente binnenboord-elektromotor. Veel verkochte accessoires van de Centaur zeilboot zijn het zeer lichte en gemakkelijk aan te brengen kuipkleed (voor hen die het polyester kuipdeksel te onhandig vinden) en de voorgevormde mallentrailer.

Afmetingen:6.20 x 2.00 x 0.85
Bouwmateriaal:Glasvezelversterkte Vinylester
Rompvorm:Rondspant
Bouwer:Zaadnoordijk Yachtbuilders BV
Hoogte vanaf de waterlijn:8,00 mtr.
Ballast:180 kg.
Totaal gewicht:550 kg.
Ontwerper:Rinus Zaadnoordijk
Materiaal:Vinylesterhars
Tuigage:Torentuig
Grootzeil:12,3 m2.
Rolgenua:6,4 m2.
Spinnaker:18 m2.
Schoot en valieren:Ronstan
Spantvorm:Rondspant
Max. aantal personen:5

Rental Power

22.790

Bekijk prijslijst

  • Basisprijs
  • Geschikt voor verhuur
  • Exclusief zeilen
  • Inclusief BTW

Electro Power

Op aanvraag

Bel me gerust voor meer informatie op 06 50 408 400

Bekijk prijslijst

Class

23.430

Bekijk prijslijst

  • Basisprijs
  • Standaard uitvoering
  • Exclusief zeilen
  • Inclusief BTW

U helpen?

Hoe kan ik

Wilt u een boot kopen, verkopen of kan ik u ergens anders mee van dienst zijn?
Bel mij gerust op 06 50 408 400

Contact opnemen