Hoe ga ik te werk tijdens de verkoop van uw jacht?

Een jacht verkopen vergt specialisme, passie en vertrouwen, zeker wanneer iemand anders dit voor u doet. Bij uitbesteding van de verkoop van uw jacht wilt u natuurlijk maximale zekerheid dat het goed komt. Hieronder heb ik mijn werkwijze overzichtelijk in kaart gebracht zodat u weet wat u bij mij kunt verwachten.

Inspectie

Ieder jacht dat ter beschikking van bemiddeling wordt gesteld, ondergaat een kosteloze basale inspectie op locatie (NL) van de eigenaar. Eventuele gebreken worden gerapporteerd en getoond. Ieder jacht dient voor bemiddeling vrij te zijn van (verborgen) gebreken.

Overeenkomst

Aan ieder jachtbemiddelingstraject ligt een door de HISWA opgestelde overeenkomst ten grondslag waarin de wederzijdse rechten en plichten duidelijk worden geschetst. Een overeenkomst kent een minimale termijn van drie maanden.

Transport

Ieder jacht ligt bij voorkeur in de haven van Jachthaven Kaap Hoorn waaraan ons kantoor is gelegen. Het transport naar de jachthaven valt voor uw eigen rekening en ik kan natuurlijk altijd helpen met transport en- bemiddeling.

Stalling

De ligplaats in mijn jachthaven wordt gedurende drie maanden kosteloos gefaciliteerd, inclusief representatiekosten. Na het verstrijken van de drie maanden volgt uiteraard overleg om onvoorziene kosten te vermijden.

Proefvaart

Een proefvaart hoort natuurlijk bij een jachtbemiddelingstraject. Die vindt echter altijd plaats onder mijn persoonlijke toezicht en nooit zonder geconstateerde oprechte interesse van de koper.

Verkoop

Om uw jacht zo snel mogelijk, het liefst binnen drie maanden, te verkopen maak ik gebruik van een aantal (online) kanalen. Zo gebruik ik naast mijn eigen netwerk ook die van de HISWA en Welkom Op Het Water. Indien gewenst, is het mogelijk om op meerdere kanalen te adverteren.

Betaling

Een uiteindelijke koop komt tot stand op basis van heldere prijsafspraken met de verkoper, vastgelegd in de bemiddelingsovereenkomst. Bij de verkoop van een jacht kan worden gekozen voor directe overboeking per bank of voor lease.

Oplevering

Het bemiddelingsobject, het jacht, ligt gedurende de bemiddelingsovereenkomst continu klaar in een representatieve verkoopstaat. Het jacht kan na ontvangst van betaling direct uitvaren met de nieuwe eigenaar.

Garanties

De garanties vallen voor rekening van de verkopende partij waarvoor ik bemiddel. Vanwege mijn kwaliteitseis neem ik geen jachten met ernstige gebreken in bemiddeling.

U helpen?

Hoe kan ik

Wilt u een boot kopen, verkopen of kan ik u ergens anders mee van dienst zijn?
Bel mij gerust op 06 50 408 400

Contact opnemen

Gegarandeerde kwaliteit

Persoonlijke benadering

Ruime kennis en ervaring

Fokkemetlaptop 351

Hoe kan ik u helpen?

Ik ben veel op locatie, maar mobiel ben ik altijd bereikbaar op 06 50 408 400