Over mij

Allereerst hartelijk dank voor de genomen moeite om deze pagina te bezoeken. Ik kan me als geen ander voorstellen dat u eerst wilt weten met wie u precies te maken heeft voordat u zomaar besluit om een boot bij mij neer te leggen of van mij te kopen. Op deze pagina stel ik mij graag iets persoonlijker aan u voor en deel ik mijn persoonlijke visie op de mooie botenwereld.

Fokkemetlaptop 351 Groot

Mijn passie voor zeilen, watersport en boten

Mijn passie voor boten is ontstaan toen ik op mijn negende begon met zeilen. Het begon met zelfgemaakte houten vlotten, toen een zelfopgetuigde visserschouw van de buurman en daarna met een twaalfvoets jol. Sindsdien heb ik altijd zeilboten gehad, ik was verknocht aan de watersport.

Mijn droom als ondernemer

Na een lang dienstverband van 28 jaar kreeg ik de prachtige mogelijkheid van een “koperen handdruk”. Dit was mijn kans, het was mijn springplank naar mijn droom: ondernemen. Eerst heb ik goed nagedacht wat ik met de rest van mijn leven wilde gaan doen. Al snel wees dit in de richting van mijn passie voor watersport en boten. Want, wat is mooier dan van je hobby je werk maken? Ik ben toen gestart als instructeur bij een charterbedrijf voor motorboten en platbodem-zeiljachten en het onderhoud daarvan. Daarna stroomde ik door als zelfstandig schipper en mijn vrouw als gastdame op een luxe Lemsteraak voor business charter. Altijd op het water, tot soms in de winter. Het waren prachtige tijden.

Hoe het allemaal begon met Sailing Point

In 2002 kreeg ik de kans om drie zeiljachtjes over te nemen, die geheel in de refit moesten voor ik ze kon verhuren onder onze eigen naam “Sailing Point”. Een enorme uitdaging en met veel enthousiasme hebben we een mooi bedrijf opgebouwd in verhuur, verkoop, bemiddeling, winterstalling en onderhoud van boten. In 2009 kregen wij de kans om het gehele bedrijf met gebouwen en de haven te kopen. Er gebeurde ineens heel veel: we namen Geuzenboats in Sneek over. Hierdoor moest er ook extra personeel worden aangenomen. Mede door de crisis kwam er een daling in de activiteiten rond watersport en verkoop, waardoor we de bakens hebben verzet. Door de panden te verkopen en het bedrijf in drieën op te splitsen kwamen er weer nieuwe uitdagingen. Er bleef nu alleen de verhuur van ligplaatsen en verkoop/bemiddeling van nieuwe en gebruikte boten over.

Veenstra Yachts, minder bedrijfsactiviteiten meer focus op specialisme

Doordat de vraag groeide om meer in gebruikte motorjachten te bemiddelen, hebben we besloten om naast Sailing Point ook de handelsnaam Veenstra Yachts te gebruiken. Met Veenstra Yachts focus ik mij op de bemiddeling van jong gebruikte motor- en zeiljachten, sloepen en louter nieuwe open zeilboten. Ik richt mij op booteigenaren met goed verzorgde schepen die zelf geen tijd willen spenderen aan de verkoop van hun pracht. Om de verkoop maximaal te stimuleren, bied ik een ligplaats bij ons in de verkoophaven waar de schepen representatief worden opgesteld en schoon worden gehouden. Mijn kracht is persoonlijke aandacht en tijd voor mijn klanten.

Tot slot

Ik hoop dat u na het lezen van mijn verhaal een goede indruk heeft van mij en mijn bedrijf. Mocht u verdere vragen hebben, een keertje willen langskomen of een afspraak met mij willen maken op uw locatie, schroom dan niet. Ik help u meer dan graag verder.

Met vriendelijke groet,

Fokke Veenstra

Gegarandeerde kwaliteit

Persoonlijke benadering

Ruime kennis en ervaring

Fokkemetlaptop 351

Hoe kan ik u helpen?

Ik ben veel op locatie, maar mobiel ben ik altijd bereikbaar op 06 50 408 400