Over mij

Allereerst hartelijk dank voor de genomen moeite om deze pagina te bezoeken.
Ik kan me als geen ander voorstellen dat u eerst wilt weten met wie u precies te maken heeft voordat u zomaar besluit om een boot bij me neer te leggen of van me te kopen.
Op deze pagina stel ik me graag iets persoonlijker aan u voor en deel ik mijn persoonlijke visie op de mooie botenwereld.

Mijn passie voor zeilen, watersport en boten

Mijn passie voor boten is ontstaan toen ik vanaf mijn 9e begon met zeilen.
Het begon met eigengemaakte houten vlotten, toen een zelf opgetuigde visserschouw van de buurman en daarna met een twaalfvoets jol.
Sindsdien heb ik altijd zeilboten gehad, ik was verknocht aan de watersport.

Mijn droom als ondernemer

Na een lang dienstverband van 28 jaar kreeg ik de prachtige mogelijkheid van een “koperen handdruk”.
Dit was mijn kans, het was mijn springplank naar mijn droom; het ondernemen.
Eerst heb ik goed nagedacht wat ik met de rest van mijn leven wilde gaan doen maar al snel wees dit in de richting van mijn passie voor watersport en boten. Want, wat is er dan mooier om van je hobby je werk te maken?
Ik ben toen gestart als instructeur bij een charterbedrijf voor motorboten en platbodem zeiljachten en het onderhoud daarvan.
Daarna stroomde ik door als zelfstandig schipper en mijn vrouw als gastdame op een luxe Lemsteraak voor business charter.
Altijd op het water, tot soms in de winter, het waren prachtige tijden.

Hoe het allemaal begon met Sailing Point

In 2002 kreeg ik de kans om 3 zeiljachtjes over te nemen, die geheel in de refit moesten voor ik ze kon verhuren onder ons eigen gekozen naam “Sailing Point”.
Een enorme uitdaging waar we met veel enthousiasme een mooi bedrijf hebben opgebouwd in verhuur, verkoop , bemiddeling, winterstalling en onderhoud van boten.
In 2009 kregen wij de kans om het gehele bedrijf met gebouwen en de haven te kopen.
Er gebeurde ineens heel veel, we namen Geuzenboats in Sneek over, hierdoor moest er ook extra personeel worden aangenomen.
Mede door de crisis kwam er een daling in de activiteiten rond watersport en verkoop waardoor we de bakens hebben verzet.
Door de panden te verkopen en het bedrijf in drieën op te splitsen kwamen er weer nieuwe uitdagingen.
Er bleef nu alleen de verhuur van ligplaatsen en verkoop / bemiddeling van nieuwe en gebruikte boten over.

Veenstra Yachts, minder bedrijfsactiviteiten meer focus op specialisme

Doordat de vraag groeide om meer in gebruikte motorjachten te bemiddelen hebben we besloten om naast Sailing Point ook de handelsnaam Veenstra Yachts te gaan gebruiken.
Met Veenstra Yachts focus ik me op bemiddeling van jong gebruikte motor- en zeiljachten, sloepen en louter nieuwe open zeilboten.
Ik richt me op booteigenaren met goed verzorgde schepen die zelf geen tijd willen spenderen aan de verkoop van hun pracht.
Om de verkoop maximaal te stimuleren bied ik een ligplaats bij ons in de verkoophaven aan waar de schepen representatief worden opgesteld en schoon worden gehouden. Mijn kracht is persoonlijke aandacht en tijd voor mijn klanten.

Tot slot

Ik hoop dat u na het lezen een goed gevoel aan mij en mijn bedrijf heeft overgehouden.
Mocht u verdere vragen hebben, een keertje langs willen komen of een afspraak met mij maken op uw locatie schroom dan niet, ik help u meer dan graag verder.

Met vriendelijke groet,

Fokke Veenstra

Advies nodig? 

Bel me gerust, ik help u te allen tijde graag verder met uw vragen.

085 – 0654 699

…mailen mag natuurlijk ook!